Masterclass 6: Hoe blijft het werk leuk?
22 mei: 15.30 – 19.00 uur

Inhoud

Werken conform (up-to-date) protocollen levert de beste patiëntenzorg op. Er kleeft echter een belangrijk nadeel aan zo geprotocolleerd mogelijk werken: het kan saai worden. Kookboekgeneeskunde wordt deze manier van werken soms wel genoemd. Het is ontzettend belangrijk dat artsen plezier hebben in hun werk. Artsen zijn geselecteerd op het hebben van scherpe geesten en gedurende hun hele opleiding worden ze getoetst op inzet, slimheid en doorzettingsvermogen. Dat het klinisch handelen daarna soms lijkt op het volgen van een recept uit een kookboek, helpt niet om de betrokkenheid hoog te houden, om voldoende intellectuele bevrediging te halen uit het werk, om voldoende plezier te hebben. Dat roept de vraag op: welke variatie is kwaliteitsverlagend en hoe kan variatie kwaliteitsverhogend werken?
Gelukkig zijn er manieren om het werkplezier van artsen overeind te houden, terwijl nog steeds volgens protocollen wordt gewerkt.

  1. De intellectuele uitdaging in het klinische netwerk
  2. Delegeren aan ICT
  3. Delegeren aan anderen

Na deze masterclass heeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Welke manieren zijn er om strak conform protocollen te werken en het werk toch leuk te houden?
  • Wat zijn nieuwe taken voor artsen in de toekomst?
  • Wat is de samenhang met de breedte van het portfolio van de arts?
  • Hoe kunnen nieuwe carrière modellen eruit zien voor artsen?

Wat maakt nou ontevreden?
Geef mij een baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken.
Destijds begon je enthousiast aan je huidige baan. Inmiddels is er zoveel veranderd dat je soms denkt: ben ik nog wel happy met mijn baan? Zo nee, wat kan ik daar dan aan doen? En hoe ga ik dat nou slim aanpakken? En zo ja, hoe zorg ik er voor dat ik ook de komende jaren met plezier blijf werken?

Skipr e-health
Sprekers

Lodewijk Schmit Jongbloed coacht (para)medici en vakgroepen bij het verbeteren van plezier in hun werk. Hij is auteur van het boek “HEEL de dokter, leven en werken met ZIN” en is op 6 november 2017 gepromoveerd op het onderwerp “Arbeidstevredenheid onder artsen”. De vragen die hij stelt en de suggesties die hij geeft vanuit zijn ervaringen zijn ook van toepassing op verpleegkundigen, praktijkassistenten of paramedici.

Dr. Erik-Jan Vlieger (Amsterdam, 1971) is arts en ondernemer. Hij is afgestudeerd in de geneeskunde en in de natuurkunde. Hij begon zijn carrière als fysicus in de radiotherapie, promoveerde daarna in de radiologie (2006). Hij bedankte voor de opleiding tot radioloog en besloot zorg-adviseur te worden bij Plexus (2004). Als managing partner bracht hij Plexus onder bij KPMG (2011), waar hij Head of Health was. Vanaf 2014 is Erik-Jan ondernemer in de zorg. Eerst bij Incision, vanaf 2017 bij Alii.  Alii biedt oplossingen om de beste wetenschappelijke kennis zo snel mogelijk naar het medisch handelen te brengen. Alii doet dat door de collectieve intelligentie van artsen te organiseren in klinische netwerken.