Image

Programma

Tijdens 6 masterclasses krijgt u een compleet overzicht van de  diverse thematieken waarmee de arts van de toekomt mee te maken krijgt.

Masterclass 1:
10 april |
Het grote belang van medische kennis en de moeite om kennis in het handelen te krijgen

De wetenschap ontwikkelt zich sneller en sneller, we weten meer en meer. Dat roept een heleboel vragen op. Deze eerste masterclass staat stil bij de “grote” vragen achter medische kennis.

Bekijk programma >>

Masterclass 2:
17 april  |
Klinische netwerken om medische kennis perfect te integreren

Een klinisch netwerk is een groep van artsen die dezelfde patiëntengroep behandelt en die samenwerkt op het gebied van kennis, vanuit verschillende medische praktijken, verschillende ziekenhuizen, verschillende instellingen.

Bekijk programma >>

Masterclass 3:
24 april |
Big Data en Personalised Medicine

Big data maakt personalised medicine mogelijk. De belofte van personalised medicine is dan dat de zorg voor zo’n patiënt beter ‘werkt’. Dit soort fijnmazigheid roept natuurlijk als eerste vraag op: welke patiëntkenmerken zou je mee moeten nemen? En welke variaties zou je in kunnen zetten om iets met die patiëntkenmerken te doen? 

Bekijk programma >>

Masterclass 4:
8 mei |
De ingrediënten om optimaal kennisgedreven te behandelen

Een behandeling is optimaal als die behandeling optimaal kennisgedreven is. De verlanglijst voor optimaal kennisgedreven behandelen is best lang.

Bekijk programma >>

Masterclass 5:
15 mei |
Optimaal kennisgedreven protocollen en richtlijnen schrijven

Geen enkele arts kan alles uit het hoofd weten. Gezien de groeiende hoeveelheid nieuwe kennis, is het steeds logischer dat meer en meer kennis niet in het hoofd zit, maar opgeslagen is in steeds veranderende protocollen, die zo dicht op de literatuur volgen.

Bekijk programma >>

Masterclass 6:
22 mei |
Hoe blijft het werk leuk?

Werken conform (up-to-date-) protocollen levert de  beste patiëntenzorg op. Er kleeft echter een belangrijk nadeel aan zo geprotocolleerd mogelijk werken: het kan saai worden. Kookboekgeneeskunde wordt deze manier van werken soms wel genoemd. Het is ontzettend belangrijk dat artsen plezier hebben in hun werk.

Bekijk programma >>